Pühakoja käärkamber särab uues valguses

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novabild OÜ töödejuhataja Heinar Kroon vahetab pirni käärkambri lakke seatud uhkes vanaaegses lühtris, mille muretses sama firma juhataja Ants Sütt, kes protseduuri tähelepanelikult jälgib.
Novabild OÜ töödejuhataja Heinar Kroon vahetab pirni käärkambri lakke seatud uhkes vanaaegses lühtris, mille muretses sama firma juhataja Ants Sütt, kes protseduuri tähelepanelikult jälgib. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Jaani kirikus võeti tänavuse mahuka remondi käigus muu hulgas ette käärkambri uuenduskuur. Endisest räämas ruumist on saanud kirikuõpetaja valge töötuba, kus laes uhke vanaaegne lühter.

«Endine hall ja tahmane lagi ning seinadki on viimistletud ja heledates toonides, uksed ja aknaraamid puhastatud ja värvitud. Ligi 200aastane põrand on samuti oma endise kuju tagasi saanud. Ruum on nüüd valge ja uhke,» rõõmustas SA Valga Jaani Kiriku Renoveerimine juhatuse esimees Sirje Päss.

«Põranda lihvimine oli paras pähkel, sest laudade peal, mis üllatavalt hästi säilinud, oli mitu värvikihti. Pärast lihvimist õlitasime toonimata õlivärviga lauad üle ja nüüd on vana puidu tekstuur hästi välja tulnud,» selgitas Novabild OÜ töödejuhataja Heinar Kroon. Käärkambri lage on kaunistamas uhke vanaaegne lühter, mille muretses sama firma juhataja Ants Sütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles