Valga linn sai rohelise kingi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavalitsuse haljastuse vanemspetsialist Anne Vaigre
Valga linnavalitsuse haljastuse vanemspetsialist Anne Vaigre Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud sügis tõi Valga linna haljastusse täiendust: linnavalitsuse kauaaegne koostööpartner Karukäpa Puukool kinkis Valgale üle 200 püsililleistiku. Järgmisel suvel saab seega linna haljasaladel näha erinevaid hosta ja päevaliilia sorte, andis linnavalitsus teada.

Linnavalitsuse linnahooldusameti haljastuse vanemspetsialisti Anne Vaigre sõnul helistas Karukäpa Puukooli juhataja Madis Jürima ja andis teada, et soovib kinkida Valgale puukoolis kasvatatud hostade ja päevaliiliate istikuid vastavalt tootekataloogis avaldatud sortimendile.

«Valikut oli raske teha, lähtusin olemasolevast taimevalikust ja selle rikastamisest. Väljavalitud istikud on praeguseks pandud mulda talvituma ja kevadel istutatakse nad linnaruumi peenardele ja vaasidesse,» rääkis Vaigre.

Karukäpa Puukool asub Jõgevamaal Luual ning tegutseb alates aastast 1998. Koostöö Valgaga on kestnud juba 13 aastat. Nende aastate jooksul on linna puhkealadele toodud kasvama huvitavaid puuliike.

Puukool kasvatab peamiselt ilupuid, püsililledest hostade ja päevaliiliate sorte. «Pedeli puhkealal on kasvamas puukoolist pärit hõbepärnasid, värvilise leherüüga vahtraid, remmelgaid, okaspuudest halli nulgu, serbia kuuske ning rumeelia mändi ja siberi seedermändi,» andis teada linnaaednik.

Et Luua on Eesti külmemaid piirkondi, võib seal kandis kasvatatud puude osas kindel olla, et need peavad talvekülmadele vastu ka Valgas ja mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles