Otepää vald näitab pagulasperele rohelist tuld

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavolikogu esimees Kuldar Veere
Otepää vallavolikogu esimees Kuldar Veere Foto: Arvo Meeks

Otepää vald vormistas oma seisukoha valmisolekust pagulaste vastuvõtuks möödunud nädalal aset leidnud vallavolikogu istungil. Arutlusel andis tooni valdav arvamus, et vald on valmis vastu võtma pagulaspere: ema, isa ja laps või ema ühe lapsega -- nii palju on võimalik siiski majutada.

Vallavanem Kalev Laul leidis istungil, et munitsipaaleluruumidega on tegelikult üsna kitsas ja suure tõenäosusega järgmise aasta alguses vaba pinda pakkuda ei ole. Samuti ei ole tema sõnul kiita kinnisvaraportaalide pakutav.

Volikogu liikmete hulgast tuli nii poolt- kui vastuväiteid, viimased siiski rohkem praktilistel kaalutlustel. Volikogu liige Siim Kalda leidis, et Otepää vallal on siiski kohustus. "Meie asi ei ole seda pilti laiemalt vaadata, meie asi on olla riigile partner. Nüüd on küsimus: kuidas me oleme partner?" oli Kalda arvamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles