Valgamaaga seotud keskerakondlased võtavad Savisaare juhtumit rahulikult

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parteikaaslased Edgar Savisaart hülgama ei kiirusta. Nagu on tema kõrval jätkuvalt nõunik Moonika Batrakova, kalduvad teda uskuma ka Valgamaaga seotud keskerakondlased.
Parteikaaslased Edgar Savisaart hülgama ei kiirusta. Nagu on tema kõrval jätkuvalt nõunik Moonika Batrakova, kalduvad teda uskuma ka Valgamaaga seotud keskerakondlased. Foto: Sander Ilvest

Staažikale poliitikule Edgar Savisaarele esitatud korruptsioonikahtlustus on tekitanud tuliseid arutelusid. Poliitik ise peab süüdistusi alusetuiks, ka Valgamaaga seotud erakonnakaaslased ei näe põhjust kahelda, enne kui lõplik tõde selgub.

Kahtlustuse kohaselt võttis Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Savisaar kahe viimase aasta vältel korduvalt altkäemaksu – kokku sadade tuhandete eurode väärtuses. Samade episoodidega seoses on kahtlustatavad veel kuus inimest, kelle seas nii poliitikuid kui ärimehi. Teisipäeval leidsid aset ka läbiotsimised kõigi kahtlustatavate töö- ja elukohtades.

Mida arvavad lahvatanud skandaalist aga Valgamaaga seotud keskerakondlased? Partei üks liidreid Valgamaal Endel Uppin jääb tasakaalukaks: «Olen päris pikka aega poliitikas olnud ja mulle tundub nii, et mõnele erakonnale väga soodsal ajal tuli välja selline kõmuline uudis. Tuletagem meelde, et ka varem on Edgarit kahtlustatud: nii mõneski asjas, mis hiljem on sumbunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles