Albiinosiga sai uue kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseumi loodusnurga metsloomad said endi hulka uue asuka – albiinometssea. Topise piduliku avamistseremoonia viisid teisipäeval läbi Hargla jahiseltsi esimees Andres Rõõmus (vasakul) ja muuseumi direktor Andres Rattasepp.
Valga muuseumi loodusnurga metsloomad said endi hulka uue asuka – albiinometssea. Topise piduliku avamistseremoonia viisid teisipäeval läbi Hargla jahiseltsi esimees Andres Rõõmus (vasakul) ja muuseumi direktor Andres Rattasepp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumis on teisipäevast uus pilgupüüdja – albiinometssea topis. Jahimehed pajatasid samas teistestki valgetest loomadest, keda metsades kohatud.

Kui Hargla jahiseltsi esimees Andres Rõõmus ja muuseumi direktor Andres Rattasepp topiselt katte eemaldasid, oli kõigil võimalus näha järjekordset looduse vingerpussi.

Topise valmistas Valgamaa jahimees ja tuntud taksidermist Aare Jaama. «Üheksa aastat tagasi sai see juba minu kätte. Kuna nüüd on aasta loom metssiga, otsustasin topise valmis teha. Korra sai seda juba näidatud vabariiklikul jahimeeste kokkutulekul, kus see kõiki üllatas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles