Juhtkiri: Raske koolitee

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõnigi uuring on andnud tulemuse, et Eesti lapsed tunnevad koolirõõmu eakaaslastest vähem. Kuigi tavaliselt põhjendatakse seda keeruliste ainekavadega, mängib oma osa kahtlemata füüsiline koorem, mida kooliskäimine Eestis kaasa toob ja seda raske koolikoti kujul.

Tegu on ammuse probleemiga, mida näitavad kas või eelmisel sügisel Eesti Õpilasesinduste Liidu korraldatud koolikottide kaalumise kampaania tulemused. Kokku kaaluti üle Eesti ligi 3200 kotti, mille keskmine kaal oli 3,6 kilo. Terviseameti lubatud piirmäära ületas 65 protsenti kottidest.

Ainsa Valgamaa koolina osales kaalumises Tõrva gümnaasium, mille direktor Ivar Hanvere leidis siis, et kool on omalt poolt teinud kõik, et koolikott oleks võimalikult kerge. Näiteks on koolis kapid, kuhu õppevahendeid vahepeal jätta – samas seisis suur osa neist mullu tühjana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles