Inimesed ootavad kütteperioodi hirmuga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia tütarfirma Enefit elektri ja soojuse koostootmisjaam Valka linnas Lätis.
Eesti Energia tütarfirma Enefit elektri ja soojuse koostootmisjaam Valka linnas Lätis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui kaksiklinna Valga-Valka Eesti poolel on toasooja hind Eestis üks soodsamaid – 42,39 eurot megavatt-tunni eest ilma käibemaksuta – ja lähikuudel soojatootja Eraküte müügihinda tõsta ei plaani, siis Läti poolel Valkas on lood hoopis teised.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova rääkis Valgamaalasele, et toasooja hind tõusis eelmisel kütteperioodil Valkas märgatavalt ja nüüd on see 55–56 eurot megavatt-tunni kohta. «Selline hinnatõus tuli sellepärast, et Valka duuma võttis laenu torustike uuendamiseks ja see tuleb mõistagi tagasi maksta.»

Karpova sõnul vahetati välja kogu torustik, mis linna serval Rūjiena (Ruhja) tänaval asuvast Enefiti koostootmisjaamast kesklinna kulgeb. Praeguseks on tööd lõppenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles