Suurmeeste vaimud hõljuvad muuseumis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Riemann
Priit Riemann Foto: Ülla Tamm

Järgmisel nädalal, 25. septembril leiab Valga muuseumis aset laulu- ja luuleõhtu «Kolme suurmehe elu ja looming», andis muuseumi teadur Priit Riemann teada.

Üritus on pühendatud kolmele Valgamaaga olulisi sidemeid omava Eesti kultuuriloo suurkujule: Aleksander Läte 155., Aleksander Eduard Thomson 170. ja Gustav Wulff-Õie 150. sünniaastapäevale.

Sündmus toimub koostöös segakooriga Rõõm. Nende esituses kõlavad mõned tuntumad laulud nimetatud suurmeeste loomingust. Vokaalsolistina astub üles Merle Linda Kangur.

Laulude- ja luuleõhtul on üleval näitus, mis annab ülevaate Lätte, Thomsoni ja Wulff-Õie elust ja tegevusest. Priit Riemann peab lühiettekanded Lätte ja Thomsoni elust ja tegevusest.

Wulff-Õie elust ja loomingust kõneleb Tartu Ülikooli emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar, kelle välja antud trükist tema eluloost on huvilistel võimalik  kohapeal osta. Oma vanaisa, G. Wulff-Õit, meenutab Mari-Ann Karupää ning suurmehe luuletusi loevad Valga põhikooli õpilased.

Sündmuse korraldamist toetavad Eesti Kultuurkapital, Valga linnavalitsus, Valga muuseum, segakoor Rõõm, Valga põhikool ja Gustav Wulff-Õie kodumuuseum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles