Veisepeadega söödetud koer on normaalses toitumuses

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle Puka vallas asuva talumaja juures koer elaski, seltsiks loomapead ja paljaks näritud luud ning mattev roiskuva liha lehk.
Selle Puka vallas asuva talumaja juures koer elaski, seltsiks loomapead ja paljaks näritud luud ning mattev roiskuva liha lehk. Foto: Arvo Meeks

Paar nädalat tagasi avaldas Valgamaalane loo koerast Puka vallas Pedaste küla taluõuel, keda oli söödetud roiskuvate veisepeadega. Nüüdseks on veterinaarametnik looma ja tema omaniku luubi alla võtnud.

Olukord, millest anonüümseks jääda sooviv vihjaja tollal koera eest leidis, oli tülgastav. Kõdunevate luude ja maapinda katvate vaklade keskel vaevalt kolme meetri pikkuse keti külge aheldatud koera ümbritses vähemalt 15 erinevas kõdunemisastmes veisepead. Peremeest ennast kodus ei olnud ning loomale oli jäetud minimaalsel hulgal joogivett.

Paar päeva pärast teate laekumist sündmuspaigal käinud Valga veterinaarkeskuse spetsialist Virgo Roose avastas eest tühja taluõue – nagu polnud peremeest, polnud ka enam koera. Nädal hiljem selgus, et koer viibis oma peremehega Aakres. «Neil on seal mingisugune punker,» oskas koera algselt avastanud vihjaja tookord öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles