Ettevõtjad hauvad Läti turu vallutusplaane

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soodsamad kütusehinnad ei viinud eestlasi massiliselt Lätisse kütust ostma.
Soodsamad kütusehinnad ei viinud eestlasi massiliselt Lätisse kütust ostma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavusel ettevõtlusnädalal, mille peateema on «Nutikas ettevõtlus». Üle Eesti leiab sel puhul aset ligi 170 sündmust. Nädala eesmärk on tõsta ühiskonna ettevõtlusaktiivsust ning täiendada ettevõtjate teadmisi.

Käesoleval aastal toimuvad ettevõtlusnädala sündmused Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis, Raplas, Valgas ja Võrus.

Valga ettevõtlusnädala peamine ettevõtmine on konverents "Ei saa me läbi Lätita", mis suunatud eelkõige Läti turule sisenevatele ettevõtjatele. Arutletakse selle üle, miks minna Läti turule, mida arvestada sinna sisenemisel ja seal tegutsemisel ning millised on ettevõtluse tugistruktuurid Lätis.

Selle aasta 8. oktoobril tähistatakse esmakordselt ka ettevõtja päeva, mille kulminatsioon on Eesti parimate ettevõtete tunnustamise gala. Galaüritusest teeb otseülekande Eesti Rahvusringhääling. Samuti leiab 8. oktoobril Tallinnas aset EASi autorikonverents «Liftiga tulevikku». See keskendub muutustele, mida ettevõtted on läbi teinud.

5. oktoobril toimub Tallinnas kasvuettevõtjatele suunatud päev, kuhu oodatakse kõiki ettevõtlusega alustajaid ja neid, kes soovivad oma äri kasvatada. Päeva jooksul arutletakse erinevatel ettevõtlusega seotud teemadel ning osalejatel on võimalus ise aktiivselt kaasa lüüa.

Tartu avab ettevõtlusnädala konverentsiga «Kuidas teha Eesti majandust targemaks?». Dorpati konverentsikeskuses toimuva ürituse avab Tartu linnapea Urmas Klaas ja hiljem on võimalik kuulata teiste seas ka Anne Sullingu, Peeter Viirsalu ja Mihkel Nestori ettekandeid.

Pärnumaal on nädala tähtsaim üritus 7. oktoobril aset leidev majandusfoorum «Pärnu ja Pärnumaa roll Eestis, Eesti roll Euroopa Liidus».

Narva ettevõtlusnädala tähtsündmus on seminar «Maksupoliitika olukord ja perspektiivid», kuhu oodatakse nii alustavaid kui ka juba kogenud ettevõtjaid. Ürituse peakõneleja on majandusteaduse doktor Vladimir Vaingort.

Viljandi põhisündmus on tegutseva ettevõtja päev 9. oktoobril. Päeva jooksul leiavad aset seminarid teemadel «Saksamaa turu uued võimalused», «Tootmise efektiivistamine ja IKT vahendid» ning «Laborist välja».

Võru üritustest väärib esile toomist 9. oktoobril toimuv ettevõtluskonverents «Tuleviku ettevõtlus. Linnast kaugel». Ürituse käigus saab ülevaate majanduse hetkeseisust ja tuleviku prognoosist, kuulata ettekannet nutikatest lahendustest ja sellest, kuidas sünnivad uued ideed.

Ettevõtlusnädalat veab EAS koostöös linnadega. Üritused on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles