Otepää ettevõte paneb taas auhinna välja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vineeri toodetakse firmas UPM-Kymmene Wood OY eri paksusega, neljast kuni 50 millimeetrini. Paksuse annab vineerile liimitavate spoonikihide arv. Firma juht Ando Jukk näitab kasepalgist valminud spoone.
Vineeri toodetakse firmas UPM-Kymmene Wood OY eri paksusega, neljast kuni 50 millimeetrini. Paksuse annab vineerile liimitavate spoonikihide arv. Firma juht Ando Jukk näitab kasepalgist valminud spoone. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsa- ja puidutööstuse liit korraldab juba 13. korda aasta puitehitise võistlust. Liit soovib esile tuua puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali eeliseid, edendada puitarhitektuuri arengut ning tõsta puidu mainet ehitusmaterjalina.

Võistlusele saab ehitisi esitada 4. oktoobrini. Osalemiseks tuleb täita ankeet Puuinfo programmi kodulehel.

Avalikkus saab võistluse tulemused teada novembris arhitektuurikonverentsil «Puit – homse elukeskkonna võti».

Lisaks peaauhinnale annab UPM-Kymmene Otepää välja aasta vineeriauhinna, Arcwood aasta liimpuiduauhinna, Raitwood aasta fassaadiauhinna. Sel aastal on esmakordselt välja pandud ka eriauhind parimale traditsiooni tõlgendusele kaasaegses puitarhitektuuris.

Võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning eelmise aasta puitehitise võistluse peaauhinna võitja.

Eelmisel aastal pälvis peaauhinna arhitekt Sten Ader oma Saaremaale kavandatud Eikla Klubi eest. Nõukogudeaegse proportsioonitu koolihoone lammutamise järel kerkis samasse täiesti uus ehitis – maast laeni puust. Hoone kolm tiiba on igaüks oma värvi, vormi ja sisuga – külakeskkonnaga harmoneeruv kogukonnasüda on õige asi õiges kohas.

Võistlus saab teoks osana «Puuinfo» programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles