Nostalgiline kinomaja pakatab taas filmidest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Dokfest
Tõrva Dokfest Foto: Andra Sööt

Tõrva vanas kinomajas leiab 15.–17. oktoobril teist korda aset Tõrva Dokfest. Vaadata saab dokumentaalfilme nii Eesti kui välismaa tegijatelt ning aset leiavad arutelud.

Korraldajate sõnul on programm sellel aastal mullusega võrreldes mitmekülgsem, võimaldades lugude kaudu näha elu erinevaid vaatenurki. Kolme päeva jooksul saab nautida 12 erinevat tõsielufilmi.

«Festivali eesmärk on vaatajateni tuua erinevaid filme, mis kõnetaks ja innustaks vaatajat. Igale maitsele leidub meie programmis midagi põnevat, sel aastal on ka lastele mõeldud dokumentaalfilme,» kommenteeris festivali peakorraldaja Liisa Nurmela.

Mitme tuntud külalisega on kavas arutelud ühiskonda puudutavatel teemadel, näiteks inimeste privaatsusest tänapäeva maailmas ning sellest, kuidas meedia imagot loob.

2015. aasta on muusika-aasta ning Dokfesti programmis on mitu muusikateemalist tõsielufilmi, nende hulgas «Arvo Pärt – isegi kui ma kõik kaotan». Välismaa filmidest jõuab vaatajate ette sellel aastal Oscari galal parima dokumentaalfilmi tiitli võitnud «Citizenfour».

Tõrva Dokfesti programmi avalikustavad korraldajad oktoobri esimesel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles