Põllumehed nõudsid kohest kriisiabi ja üleminekutoetusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktorid kesklinnas.
Traktorid kesklinnas. Foto: Liis Treimann

Täna, 14. septembril kell 14 toimus Tallinnas, Toompeal Riigikogu ees põllumeeste meeleavaldus, millel anti üle petitsioon Riigikogu esimehele Eiki Nestorile. Toompeale kogunes sadakond traktorit, mitusada põllumeest ja nende toetajat. Meeleavalduse korraldasid kolm suuremat Eesti põllumeeste organisatsiooni: põllumajandus-kaubanduskoda, põllumeeste keskliit ja talupidajate keskliit.

Piimakarjakasvatajad on enamjaolt üksmeelel: tuleb minna, siis on väikegi lootus, et midagi muutub. «Oleme esindatud vähemalt neljakesi,» kinnitab Triinu Kõressaar Valgamaal Helme vallas tegutsevast Tõntso Agrost eelmisel nädalal.

«Eesti piimatootjad on juba aasta aega tõsistes raskustes olnud, kuid kahjuks, nagu eestlastele kohane, pole keegi hädakisa teinud. Kui vaatame ELi vanu liikmesriike, kus toetused hektari kohta ning piima kilohind oluliselt kõrgem kui Eestis, siis nemad on valmis protestima kohe, kui hind hakkab alla omahinna kukkuma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles