Politsei aitas metsast välja abivajava eaka naise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Zemskov, Hummuli  volikogu esimees
Aleksander Zemskov, Hummuli volikogu esimees Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 10. septembri hilisõhtul käivitas politsei maastikuotsingu leidmaks Valgamaal kadunuks jäänud eakat terviseprobleemidega naist.

Kella 23.30 paiku sai häirekeskus teate, et päeval lahkus Valgamaal Põdrala vallas oma kodust 87aastane terviseprobleemidega naine, kes ei ole seniajani koju naasnud. Puudus teadmine, kuhu naine võis minna. Samuti ei olnud tal kaasas telefoni. Naise kodu ümber laiuv mets ning teadmine, et daam kõrge ea tõttu kuigi kaugele liikuda ei jõudnud, andis korrakaitsjatele põhjust käivitada kohe naise leidmiseks maastikuotsing.

Kella 3.30 paiku öösel õnnestus politseinikel naine leida ühelt piirkonda jäänud põllult heina seest. Naine kõneles, et oli kukkunud ega saanud enam püsti. Kui ta jäänuks ööseks metsa, võinuks tagajärjed olla traagilised. Naine viidi haiglasse, et tema tervislikku seisundit jälgida.

Põdrala valla piirkonnapolitseinik Aleksander Zemskov soovitab kõigil oma eakatele lähedastele südamele panna, et nad ei võtaks ette üle jõu käivat teekonda – eriti olukorras, kui selle vältel võib nende elu ja tervis ohtu sattuda.

«Omal kohal on kindlasti ka lähedastele kodust lahkumisest teada anda, kui selline samm on siiski vältimatu. Nii teavad lähedased vajadusel ise abi kutsuda, kui lähedane oodatud ajaks tagasi koju ei jõua,» selgitas Zemskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles