Looduskeskused kutsuvad külla

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää looduskeskus
Otepää looduskeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaamet kutsub septembri kahel nädalavahetusel kõiki huvilisi avastama Eesti looduskeskusi ning sügishõngulisi matkaradu.

Igast maakonnast on võimalik sõita ühte looduskeskusesse, kus saab tutvuda ekspositsiooniga, osaleda töötubades, meisterdada ja maalida, rännata matkaradadel või panna end proovile maastikumängus. Iga keskus on omanäoline ning seetõttu on erinevad ka sel päeval pakutavad programmid.

Laupäeval, 12. septembril avavad uksed Iisaku ja Viidumäe looduskeskused ning Karula rahvuspargi külastuskeskus. Pühapäeval saab külastada Alam-Pedja ning Endla looduskeskusi. 19. septembril oodatakse huvilisi Lahemaa rahvuspargi ning Matsalu looduskeskustes, 20. septembril Otepää looduskeskuses.

Lahemaa rahvuspargi looduskeskus teeb koostööd kohalike MTÜde, looduskeskuste, Palmse mõisa ja RMK Sagadi looduskooliga, mistõttu sealne tegevuste valik on keskkoonaameti kinnitusel sama rikkalik kui metsaandide menüü parimates marjametsades. Muuseas saab avatud uste päeval õppida rannakeelt, osaleda seeneteemalises õpitoas ning omandada teadmisi söödavate ja mürgiste taimede kohta.

Hiidlaste päev tuleb kõige pikem, sest nemad sõidavad üle mere külla Saaremaale Viidumäe looduskeskusesse, kus toimub kõige muu hulgas Vilsandi noore looduskaitsja Karl Jakob Toplaane jututuba loodusfotode ja -lugudega.

«Neil septembri nädalavahetuse päevadel avame oma looduskeskused kõigile huvilistele. Näitame, mida seal igapäevaselt tehakse, milliseid õppevahendeid kasutatakse ning millised on matkamisvõimalused keskuste lähedal. Kindlasti ei suuda me kõiki saladusi kapist ühe päevaga välja tuua – seega on põhjust meile uuesti külla tulla nii pere kui klassiga,» rääkis keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Keskuste külastamine on tasuta, vajalik on vaid eelnev registreerimine vastava maakonna kontaktisiku kaudu. Täpsem info looduskeskuste külastamise kohta on leitav keskkonnaameti kodulehel.

Looduskeskuste avatud uste päevi korraldab keskkonnaamet, toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles