Kutseõppekeskus koolitab Põlvamaa inimesi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval, 9. septembril alustasid Põlva maakonna hooldekodude 18 hooldustöötajat õpinguid, et saada tööks vajalik erialane haridus Valgamaa kutseõppekeskusest. Õppetöö toimub üldjuhul Põlva maavalitsuse saalis igal kolmapäeval, kestab järgmise aasta juunini ning lõpeb kutsekvalifikatsiooni eksamiga.

Selle õppevormi idee autor oli Krootuse Hooldekodu juhataja Maret Lokk, teoks sai see koostöös Põlva maavalitsusega.

Põlva maakonnas on kokku 13 ööpäevaringset hooldusteenust pakkuvat asutust. Neis viibivad eakad või puudega inimesed, kes kõrvalabi- ja hooldusvajaduse tõttu ei ole suutelised iseseisvalt elama ning kelle toimetulekut ei ole võimalik tagada teiste sotsiaalteenuste või muu abi osutamisega.

2014. aasta andmetel viibib Põlva maakonna hooldekodudes kokku 409 inimest (261 naist ja 148 meest), hooldustöötajaid on neis 100, kellest erialase haridusega on vaid 14.

Hooldustöötajate koolitusel osalevad töötajad Krootuse, Ahja, Laheda, Leevi, Põlgaste, Põlva ja EELK Räpina koguduse hooldekodudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles