Valitsus nimetas ametisse Valga maavanema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks

Valitsus otsustas tänasel, 10. septembri istungil nimetada seni ametlikult maavanema asendaja rollis olnud Margus Lepiku Valga maavanemaks järgmiseks viieks aastaks alates 11. septembrist.

Samuti otsustas valitsus täna nimetada Lääne maavanemaks Neeme Suure ja Võru maavanemaks Andres Kõivu.

«Maakonna tuleviku ja ettevõtluskeskkonna arendamise nimel on oluline, et seda teeksid inimesed, kes on kohaliku eluga kõige paremini tuttavad. Täna kinnitatud maavanemad tunnevad hästi maakondade väljakutseid ja tugevusi ning toetuse said nad ka kohalike omavalitsuste juhtidelt,» põhjendas riigihalduse minister Arto Aas valikut.

Maavanem esindab maakonnas riigi huve, hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest ning juhib maavalitsuse tööd, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Lepik on Reformierakonna liige, Suur kuulub Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ning Kõiv Isamaa ja Res Publica Liitu.

Aastatel 1994–1999 oli Margus Lepik ASi ETK Valga Leib tegevdirektor ning 1999–2007 Valga linnapea.  Riigikogu 11. koosseisu liige ning Valga maavanem on ta olnud aastail 2010–2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles