Jaanikese kooli peret liidab sel sügisel leib

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõidul Sangastesse tutvus koolipere Sangaste lossi ja Sangaste rukki kujunemislooga.
Õppesõidul Sangastesse tutvus koolipere Sangaste lossi ja Sangaste rukki kujunemislooga. Foto: Merike Mõttus

Tänavune sügis on Valga Jaanikese koolis eriline. Kolme kuu jooksul saab koolipere osa reast ettevõtmistest, mis seotud leivaga.

Kooli huvijuht Merike Mõttus selgitas, et leiva kaudu on plaanis süvendada eri rahvusest õpilaste ühtekuuluvustunnet. Tema sõnul on leib toidu sümbol nii eestlastel, lätlastel kui slaavi rahvastel. Seega sobib leib hästi selleks, et õpilased mõistaksid: kõik Eesti inimesed on osake eesti rahvast. «Kuuluvustunne toetab turvatunde kujunemist ja soovi Eestit oma tõeliseks koduks pidada,» on huvijuht veendunud.

Ühtlasi avaldab kool austust rahvusviljale. Et see just sel aastal teoks saab, pole Mõttuse kinnitusel kaugeltki juhuslik. «On ju aasta 2015 kuulutatud rukkiaastaks, kuna sellesse aega jääb kaks olulist sündmust: möödub 140 aastat «Sangaste» rukki sordi aretamisest ja 170 aastat krahv Bergi sünnist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles