Liivimaa noorteorkester paneb end proovile rahvusvahelisel festivalil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivimaa noorteorkester alustab peagi uut hooaega, mis tõotab tulla töine ja esinemisterohke. Orkestris mängivad noored muusikud ja õpetajad kaheksast muusikakoolist.
Liivimaa noorteorkester alustab peagi uut hooaega, mis tõotab tulla töine ja esinemisterohke. Orkestris mängivad noored muusikud ja õpetajad kaheksast muusikakoolist. Foto: Arvo Meeks

Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu ellu kutsutud Liivimaa noorteorkester astus esimest korda publiku ette mullu Valgas kaksiklinnade festivalil. Selja taga on esinemisterohke aasta, algavaks hooajaks on aga suurejoonelised plaanid.

Orkester kavatseb osaleda 12. Euroopa noorte muusikafestivalil järgmise aasta mais Hispaanias San Sebastianis.

«Oleme end juba kirja pannud ja peagi alustame proovidega, et lood selgeks saada. Kuna üks dirigentidest José Antonio Page Ramirez on hispaanlane, valib ta meile õppimiseks ka mõne Hispaania helilooja pala,» rääkis orkestri asutaja ja eestvedaja, Valga muusikakooli õpetaja Ants Loos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles