Valga spordielu reformide lainetes

, Valga aselinnapea (Reformireakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordi- ja noorsootöökomisjon, mida juhib aselinnapea Lauri Drubinš, vaatab laekunud taotlused üle ning esitab linnavalitsuse istungile rahastamise otsustamiseks.
Spordi- ja noorsootöökomisjon, mida juhib aselinnapea Lauri Drubinš, vaatab laekunud taotlused üle ning esitab linnavalitsuse istungile rahastamise otsustamiseks. Foto: Arvo Meeks

Käesoleval aastal on Valga linna spordielu taas tõusnud tähelepanu keskpunkti. Läbi aegade on iga uus linnavalitsus püüdnud spordielu reformida. On proovitud erinevaid variante, kuidas muuta tegevusi nähtavamaks, konkreetsemaks ning selgemaks. Mõni tegevus on vilja kandnud, mõned mitte. Proovima peab ning vigadest tuleb õppida.

Eelmise linnavalitsuse juhtimisel, kui võimul oli Keskerakond, otsustati koondada linnavalitsuse spordinõuniku ametikoht ja loodi uued töökohad SA Valga Sport struktuuri. Noortega töötavate treenerite tööraha, laste pearaha ning harrastusspordiga tegelevate mittetulundusühingute toetusraha jäi siiski linnavalitsuse jagada. Niisugune süsteem töötas, kuid selles oli märgata ebaloogilisust, segadus säilis ja loodetud tulemusi ei saavutatud.

Praegune koalitsioonivalitsus (RE, SDE, IRL) võttis esimestel tööpäevadel eesmärgi korrastada spordielus toimuvat. Meil on kaks peamist probleemi: esiteks ei ole spordiklubide süsteem jätkusuutlik – kui tänased treenerid lõpetavad tegevuse, siis sisuliselt lõpetab tegevuse ka vastav spordiala. Me pole suutnud kasvatada uut põlvkonda treenereid ja keegi ei vastuta ka selle eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles