Käivad selge sõnumi otsingud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits / Postimees/Scanpix

Kuni 30. septembrini saab aadressil selgesonum.ee esitada selge sõnumi auhinna kandidaate. Auhinnaga tunnustatakse ettevõtteid ja organisatsioone, kelle avalik info lähtub eelkõige kasutaja vajadustest. Võistlus kutsub märkama kodulehti, lepinguid, kasutusjuhendeid ja muid infosõnumeid, mis on sisult ja vormilt selged ning mida on kerge kasutada. Võitjatele antakse auhinnad üle 13. oktoobril, rahvusvahelisel selge keele päeval.

Auhind antakse välja neljas kategoorias: parim selge sõnumiga tarbetekst, tarbepilt, tarbetekst koos tarbepildiga ning selge sõnumi edendaja. Võistlustööna võib esitada Eesti avaõiguslike ja riigiasutuste, vabaühenduste, eraettevõtete ning eraisikute loodud infosõnumeid. Esitaja võib olla iga üksikisik ja organisatsioon, kandideerida võib ka omaenda tööga.

2015. aasta selge sõnumi auhinna korraldab Eesti Keele Instituudi, Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse, Eesti Keeletoimetajate Liidu, Eesti Kujundusgraafikute Liidu, Tartu Kunstikooli ning maksu- ja tolliameti esindajatest koosnev komisjon.

Selge suhtluse edendamiseks Eestis toimus 2013. aasta septembris Tallinnas selge keele konverents, kus osales üle 300 inimese. Selge sõnumi auhinnad anti esimest korda välja 2014. aastal.

Selge avalik suhtlus säästab konkursi korraldajate sõnul nii riigi kui selle kodanike aega ja raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles