Galerii: Tasakaalupäeval Valgas pakuti midagi nii kehale kui vaimule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 5. septembri keskpäeval olid kõik huvilised oodatud Valga kultuuri- ja huvialakeskusesse, et koos veeta üks tore päev. Nimelt tähistab MTÜ Tasakaal sel aastal oma kümnendat sünnipäeva, ning selle raames kutsuti kõik joogast ja tervisest huvitatud inimesed laupäeval seda üheskoos tähistama.

Sündmuse avakõnes sõnas Ruth Jürgens kohalolijatele: “Mis oleks üks sünnipäev ilma külalisteta?” Samuti küsis ta mida siis  tehakse. “Sünnipäeval soovitakse õnne. Kuid mis on õnn? Õnn on inimese enda sisemine vajadus. Kui inimene on tasakaalukas, siis on ta õnnelik ja terve. Õnn ei ole saamine, õnn on andmine.” Need sõnad iseloomustasid laupäevast päeva Valga kultuuri- ja huvialakeskuses väga täpselt, sest korraldajad olid eesmärgiks seadnud selle, et jagada oma teadmisi teistega.

Arutleti mitmete teemade üle. Lisaks õnnele oli läbivaks teemaks ka heaolu. Kuid millest oleneb inimese heaolu? “Kõige tähtsam on see, et tee teisele seda, mida sa tahad, et sulle tehakse.”sõnas Ruth Jürjens ja lisas: “Inimese heaolu koosneb 70 protsenti õigest mõtlemisest, 10 protsenti õigest hingamisest, 10 protsenti õigest toimumisest ja 10 protsenti õigest liikumisest.” Ja kõigest sellest laupäeval ka lähemalt räägiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles