Talivili annab tänavugi suviviljale silmad ette

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupera valla talunik Anti Kulasalu, kes Neeruti kandi kupliliste põldudega konkureerib üsna tõsiselt lageda maa põllumeestega, peab samuti just talivilja sel aastal tegijaks. Pilt on tehtud siiski eelmisel aastal.
Palupera valla talunik Anti Kulasalu, kes Neeruti kandi kupliliste põldudega konkureerib üsna tõsiselt lageda maa põllumeestega, peab samuti just talivilja sel aastal tegijaks. Pilt on tehtud siiski eelmisel aastal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siin-seal on kuulda olnud tänavustest rekordilistest viljasaakidest. Valgamaa põllumees nii paduoptimistlik ei ole – vara on veel hõisata, siiski hinnatakse saaki üle keskmise heaks.

Üksmeelselt kiidetakse talivilja saagikust: olevat olnud hea aasta. Kui augusti algul alustati ilma süül veidi hilinenud koristustöödega, olid prognoosid ettevaatlikult positiivsed, ilus august aitas kaasa ja nüüd on saagiennustused kuhjaga täitunud.

Suvivilja koristus on poole peal või lõpukorral ja pilt põldudel nii head saaki ei näita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles