Käes on viimane aeg küttekolded korda teha

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija Siim Säre töökohustusi täitmas.
Korstnapühkija Siim Säre töökohustusi täitmas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kütmisperiood on peagi käes, mistõttu on oluline pöörata tähelepanu tuleohutust puudutavatele meetmetele. Lisaks möödub tänavu viis aastat tuleohutusseaduse vastuvõtmisest, mis käsib kõigil majaomanikel korstnad puhtaks teha. Seda tööd aga peavad vähemalt kord viie aasta jooksul tegema kutselised korstnapühkijad, kel hetkel käes väga kiired ajad.

Tuleohutusnõuete täitmine on inimese tervise ja vara säilitamise seisukohalt äärmiselt tähtis. Seetõttu on oluline teada nõudeid, mis peaksid igas kodus olema täidetud.

«Nõudeid on palju ja need võivad olenevalt eluruumi iseärasusest erineda, kuid üldjoontes peavad kõik hooned vastama «Nõuded ehitusprojektile» §-le 25. Need kehtivad, kui planeeritakse ehitada uut hoonet, aga ka juba ehitatud hoonetele,» sõnas päästeameti Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles