Neli aktiivset naist: meile meeldib siin elada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Põder
Milvi Põder Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elupõlised Kuigatsi kandi inimesed Milvi Põder, Tiiu Treimuth, Liisi Rosenberg ja Kaija Tamm ei kujuta mujal elamist ettegi. Ilus loodus, sõbralikud inimesed ja tegus kogukond on südamele armsad.

72aastane Põder on kogu elu elanud Kuigatsis, käinud kohalikus koolis ning töötanud 34 aastat seal kokana. «Mul ei ole kunagi mõtteski olnud linna elama minna. Kui ühe päeva linnas ära käin, kõrvad juba kumisevad. Olen läbi-lõhki maalaps ega tunne linnaelust puudust,» sõnas proua.

Tema mäletamist mööda oli Kuigatsi hiilgeaeg 1970ndatel, kui külas olid kool, kauplused, rahvamaja, meierei, sidejaoskond. Tegutsesid rahvatantsurühmad, lauluring, kohal käisid teatrid ja näidati kino. «Peale kooli sulgemist soikus elu; rahvast, eriti noori jäi vähemaks. Tõsi, viimastel aastatel on tublide naiste eestvedamisel seltsielu jälle hoo sisse saanud ja kenaks on tehtud külamaja,» arvas Põder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles