Kuigatsi küla rahvas tunneb ühistegemises peituvat väge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii seest kui väljast kena ilme saanud Kuigatsi külamajast on aastate jooksul kujunenud kohaliku külaelu süda. Lisaks külaseltsile tegutseb majas raamatukogu, suvel oli avatud ka suvekohvik. Majast on saanud rahva kokkusaamise, pidutsemise ja muidu tore ajaveetmise koht.
Nii seest kui väljast kena ilme saanud Kuigatsi külamajast on aastate jooksul kujunenud kohaliku külaelu süda. Lisaks külaseltsile tegutseb majas raamatukogu, suvel oli avatud ka suvekohvik. Majast on saanud rahva kokkusaamise, pidutsemise ja muidu tore ajaveetmise koht. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kunagi olude sunnil sündinud külaselts on tänaseks tõestanud, et ühistegemises peitub liikumapanev jõud ning koos saab külaelule uue hingamise anda.

Valgast 33 kilomeetri kaugusel, Võru-Sangaste-Tõrva maantee ääres paiknevast Kuigatsi külamajast on saanud külaelu süda. Majas või selle ümbruses toimuvad kõik külakogukonna suuremad ettevõtmised.

Tänaseks on maja saanud uhke ilme nii seest kui väljast. Majas asuvad raamatukogu, mis eelmisel aastal tähistas oma 100 aasta sünnipäeva, suur peosaal ning endine kaupluseruumgi, kus sel suvel kohvik tegutses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles