Valgamaal huvi keeleõppe vastu väike

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Burnašev
Dmitri Burnašev Foto: Sander Ilvest / Postimees

Septembrist hakkab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) pakkuma Eestis elavatele vähelõimunud inimestele tasuta eesti keele alg- ja kesktaseme kursuseid. Juunis avatud avaliku registreerimise kaudu registreerus A2-, B1- ja B2-taseme eesti keele kursustele ligi 6000 inimest.

«Nii Eesti Integratsiooni Monitooring 2015 kui keelekursuste taotlejate arv näitab, et Eestis elavate muukeelsete huvi eesti keelt õppida on kasvanud. Praegu töötame selle nimel, et kõik soovi avaldanud inimesed saaksid kursustel osaleda ja õppida eesti keelt regulaarselt,» kommenteeris kultuuriminister Indrek Saar.

MISA juhataja Dmitri Burnašev selgitas, et viimastel aastatel ei ole nii laiale sihtrühmale avaliku registreerimise kaudu alg- ja kesktaseme eesti keele õpet pakutud. Sihtasutuse eesmärk oli registreerimise kaudu teada saada, kui palju on tegelikult neid inimesi, kellel huvi eesti keelt õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles