Otepää päästjad ja meedikud käisid traagilisel põlengul

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur. Foto on illustreeriv.
Suitsuandur. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna öösel toimus Põlvamaal Ihamaru külas kortermajas tulekahju, milles hukkus mees.

Reedel, 4. septembril kell 1.00 sai häirekeskus teate, et Põlvamaal Ihamaru külas põleb kortermaja teisel korrusel korter. Korteris pidi elama kaks inimest. Teataja sõnul olid leegid korteri uksest väljas, edastas päästeameti Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tiit Piiskoppel.

Tulekahjule reageerisid päästemeeskonnad Põlvast ja Otepäält. Kohal olid kiirabibrigaadid Põlvast ja Otepäält.

Kohale jõudnud päästjad alustasid suitsusukeldumisega ning korterist toodi välja kaks kannatanut: naine ja mees. Ühe kannatanu, 81aastase naise, viis kiirabi põletushaavadega haiglasse, 64aastase mehe elu kahjuks päästa ei õnnestunud.

Tulekahju lokaliseeriti kell 01.26 ning kustutati kell 02.01.

Tuli oli alguse saanud koridorist. Korteris puudusid nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandurid. Kohale saabunud menetleja leidis küll suitsuanduri elutoast riiulilt, kuid kuna anduri patarei oli tühi, siis andur ei töötanud.

Ikka ja jälle tuletab päästeamet meelde, et eluruumides peavad olema paigaldatud suitsuandurid nõuetekohaselt. Mida kiiremini tulekahju avastatakse, seda suurem võimalus on päästa oma elu.

Põlengu täpsemad asjaolud ning tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles