Valgalane leidis garaažist hiigelpesa

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silma järgi hinnates on pesal laiust 40 sentimeetrit, pikkust pea kaks korda sama palju.
Silma järgi hinnates on pesal laiust 40 sentimeetrit, pikkust pea kaks korda sama palju. Foto: Lea Margus

Herilasepesad pööningutel, kuurides ja mujal inimese läheduses ei ole harv nähtus, kuid ligi 70 sentimeetri kõrgust vapsikupesa on vähestel õnnestunud oma silmaga näha.

Just taoline superrajatis on aga kerkinud Valgas ühe Kuperjanovi tänava remondijärgus eluaseme garaaži pööningule. Majas toimetab valgalase Ringo Otto pere ja läbi suve on inimesed ja vapsikud üksteise naabruses enam-vähem sõbralikult toime tulnud. Mees ise on tiivuliste allüürnike suhtes salliv. «Kallale ei ole veel tulnud, aga lendab neid siin ringi päris palju,» viib peremees pööningule korstna külge ehitatud pesa vaatama.

Otto tunnustab putukate ehitusoskust. «Eelmine kord, kui vaatamas käisin – umbes kolm nädalat tagasi – oli pesa nelja kivi kõrgune, nüüd on kolm kivi juures,» seletab majaomanik. Mõõtühik «kivi» tähendab korstnakivi kõrgust – kes ikka julgeks hirmuäratava pesa ligi mõõdulindiga minna. Silma järgi hinnates on pesal laiust 40 sentimeetrit, pikkust pea kaks korda sama palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles