Käimispäev kolib Tallinnast Valka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepikõnd. Foto on illustratiivne
Kepikõnd. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval kogunes Tallinnas Tornide väljakule ligi 700 tervisest huvituvat inimest, kes said kuulata loenguid osteoporoosist ja podagrast, mõõta tervisenäitajaid ning läbida aktiivselt kepikõndides kas 1- või 3-kilomeetrine distants, teatas Eesti Reumaliit.

Liit korraldas tänavu Käimispäeva juba 16. aastat ning kaasas sellega oma tegevustesse nii liikmesühinguid kui laiemat avalikkust. Seega olid lisaks pealinlastele kohal ka liidu liikmed nii Tartu, Kohila, Viljandi, Jõgeva, Võru, Pärnu kui ka Põlva reumaühingutest.

Kui praegu on Käimispäev toimunud vaid Tallinnas, siis järgmine on korraldajail plaanis läbi viia koostöös Läti Reumaliiduga ning Valgas ja Valkas korraga.

Käimispäeva eesmärk on propageerida tervislikke eluviise ja aktiivset liikumist ning ühtlasi tutvustada avalikkusele luu- ja liigesehaigusi ning tõsta seeläbi inimeste teadlikkust.

«Praegu on väga selgelt näha, et inimeste teadlikkus reumaatiliste haiguste kohta on üsna madal. Seega on Eesti Reumaliidul plaanis tulevikus veelgi aktiivsemat rõhku panna teavitustööle, et iga inimene teaks, mida ta saab ise ära teha, et vältida luu- ja liigesehaigustesse haigestumist, või kuidas aidata oma lähedast, kes mõnda luu- või liigesehaigust põeb,» sõnab Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Eesti Reumaliit on mittetulundusühing, mille eesmärk on lisaks avalikkuse teadvustamisele osaleda ka poliitika kujundamisel, mis omakorda aitab kaasa luu- ja liigesehaigete elukvaliteedi säilitamisele ja tervishoiuteenuste kättesaadavuse parandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles