Turvalist kooliteed!

, Valga politseijaoskonna piirkonnapolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaana Toode
Jaana Toode Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Märkamatult on saabunud sügise kõige kiirem aeg. Vanematel on vaja harjuda, et lisaks tavalisele tööleminekule tuleb lapsed kooli või lasteaeda toimetada. Lastel tuleb pärast pikka suvepuhkust taas kord linnasaginasse asudes kindlasti meelde tuletada põhitõed, mis aitavad perekondadel õhtul jälle kokku saada.

Kõik me teame, et hommikune uni on eriti magus ning lastesaated lausa naelutavad telerite ette. Sellegipoolest peaks vanemad ja koolilapsed jälgima, et koduuksest väljutaks õigeaegselt – nii jääb ära üleliigne kiirustamine, mis teedel ja tänavatel tähelepanu hajutama kipub, ja koolitee muutub hoobilt turvalisemaks.

Jõudes tänavatele, kus liiguvad ka sõidukid, tuleb olla eriti tähelepanelik. Enne kui lubada lapsel kooliteed päris üksinda läbida, tuleks see mitu korda koos läbi käia ning rõhutada, kus ja mida ohutu liiklemise huvides silmas pidada. Kindlasti tuleks üle rääkida, kuidas ületada teed ülekäigurajal ning fooriga reguleeritud ristmikel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles