Esimene koolipäev tõotab tulla vihmane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. september on vihmane olnud varemgi.
1. september on vihmane olnud varemgi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Praeguste andmete järgi ootab ees nädal aega vihmarikast ilma, sh esimesel koolipäeval.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb esmaspäeval  veel üsana suvine ilm. Esmaspäeval ulatub Eestisse kõrgrõhuvöönd, mis toob kaasa õsna suvise ilma.Saju tõenäosus  on võrreldes nädalavahetusega väiksem. Puhub muutliku suunag tuul 1-7 meetrit sekundis.Õhutemperatuur on 18 kuni 22 kraadi.

Teisipäeva, esimese koolipäeva öösel jõuab Läänemerele uus madalrõhulohk, mis päeval liigub mandrile. Öö on sajuta, hommikul saartelt algav vihmasadu levib päeva jooksul üle Mandri-Eesti. Kohati on sadu tugev. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja öösel 7 kuni 13, saartel kuni 16, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Ilmataat plaanib 1.septembril valada üsna palju "pisaraid", kuid soojakraanid jätab veel avatuks.

Kolmapäeval süveneb Ahvenamaa kohal madalrõhuala kese ja selle lõunaservas on öö hästi vihmane, päeval sajab vihma hooti. Tuul pöördub läände- ja edelasse ning on päeval tugev. Sooja on öösel 10 kuni 15, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Uue nädala teisel poolel olukord aga muutub.Loodevooluga saabub Eestisse jahedam õhumass ja koolikella kõrval löövad kõlama esimesed sügisnoodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles