Ministeerium toetab 16 alustava koolijuhi arengut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Murumaa
Andrus Murumaa Foto: Arvo Meeks

Startis Haridus- ja Teadusministeeriumi alustavate koolijuhtide arenguprogramm, mis aitab 16 uuel koolidirektoril Eesti eri paigust kasvatada oma ametipädevusi.

Alustavate koolijuhtide toetamiseks ellu kutsutud programmi käigus süvendatakse arusaama juhirollist ja kaasaegsetest juhtimisteooriatest ning arendatakse koolijuhi tööks vajalikke kriitilisi oskusi. Programmi raames õpivad esimest korda ametis olevad koolidirektorid, kuidas rakendada kogu koolimeeskonna, õpilaste ja vanemate potentsiaali, et kool töötaks kõigi jaoks paremini. Osalejad valiti konkursi tulemusel 25 kandidaadi seast.

Valgamaalt osaleb koolijuhtide arenguprogrammis kolm koolijuhti.Nendeks on Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa,Keeni põhikooli direktor Maire Murumaa ja Valga põhikooli juht Hannely Luik-Stogov.

Eesti Koolijuhtide Ühenduse esimehe, Tallinna Inglise Kolledži direktori Toomas Kruusimägi sõnul on programm väga oluline kaasaegse haridusvõrgu kujundamiseks. „Muutunud õpikäsituse rakendamiseks on vaja pädevaid, suurt pilti omavaid, motiveerituid ja kaasaegseid õpikäsitusi tundvaid haridusjuhte“ ütles Toomas Kruusimägi.

Suur osa 2016. aasta juunini kestvast programmist on seotud reaalsete vajaduspõhiste ülesannete lahendamisega osalejate töökohal. Lisaks toimuvad õppekäigud teistesse koolidesse nii Eestis kui välismaal ning osalejatel on võimalus kasutada kogenud koolijuhist mentorite tuge.

Programmis osalev Suure-Jaani Gümnaasiumi direktor Evald Sepp tõi välja, et programmis pakutavad tegevused võimaldavad ühtse sidusa süsteemi kujunemist alustavate koolijuhtide kogukonnas. „Usun, et koolijuhtide arenguprogramm on väga vajalik võimalus enda teadmisi avardada, mis on suureks toeks Suure-Jaani kogukonna kooli jätkusuutlikkuse tagamiseks,“ lisas Evald Sepp.

Koolijuhtimise kvaliteedi tõstmine on Haridus- ja Teadusministeeriumi strateegiline eesmärk. Lisaks alustavate koolijuhtide programmile on loodud programmid kogenud koolijuhtidest mentorite koolitamiseks ning koolijuhtide järelkasvu tagamiseks. Kõiki programme viib ministeerium ellu koostöös sihtasutusega Innove Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. Lisaks uuendatakse koolijuhi kompetentsimudelit ning jätkatakse tööd koolijuhtide hindamis- ja tagasisidestamise süsteemi väljatöötamisel.

Lähem info: https://www.hm.ee/alustavate-koolijuhtide-arenguprogramm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles