Ristandsigade farmis on teostatud esimene desinfitseerimine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopra Karjamõisas võib näha omapäraseid loomi, kelles võrdselt nii kodu- kui metssea verd. Uues tauditõrjekavas on notsude peremehe rõõmuks niisuguste erisustega nagu ristandsead arvestatud.
Kopra Karjamõisas võib näha omapäraseid loomi, kelles võrdselt nii kodu- kui metssea verd. Uues tauditõrjekavas on notsude peremehe rõõmuks niisuguste erisustega nagu ristandsead arvestatud. Foto: Jüri Koppel

25.augustil diagnoositi sigade Aafrika katk Valgamaal Tõlliste vallas Vilaski külas Kopra Karjamõis OÜ seafarmis.

Valga maavalitsuse avalike suhete juht  Kaja Mõts andis teada, et  käesoleval hetkel on  ristandsigade farmis kõik taudistunud sead hukatud. Ettevõttesse Vireen saadeti eile hävitamisele 126 korjust.Taudikoldes on teostatud esmane desinfitseerimine. Sigade vabapidamisala territoorium jääb tarastatuks ja suletuks.

Seakatku puudutav info on koondatud veebilehele www.seakatk.ee  Täiendav info Valga veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee766 6710

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles