Valgas tuulutati rahvarõivaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariiete tuulutamise päev Valgas
Rahvariiete tuulutamise päev Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 29. augustil said kõik pärandkultuurist huvitatud võtta kapist välja oma rahvarõivad ja tulla neid Valga linna Säde parki tuulutama. Teoks sai rahvarõivaste tuulutamise päev.

Ürituse avasõnad ütles Valga muuseumi direktor Andres Rattasepp, kes arvas, et sellest päevast kujundatakse välja iga-aastane traditsioon ."Näete, ilmataatki on meiega mestis ning tuul, mis täna puhub, aitab otseselt kaasa rahvariiete tuulutamisele," nentis Rattasepp.Kohaletulnuid tervitas ka linnapea Kalev Härk ,kes ütles kiidusõnu ürituse korraldajatele.

Seejärel võttis esinemisjärje üle Sangaste kihelkonna regilauluansambel Koidu Tähed, kes esitas rahvalaule. Ühise kavaga astusid üles tantsurühm Sõsarad,kapell Supsti ja segakoor Rõõm. Ka pealtvaatajaid kaasati ühisesse tantsuringi. Rahva ette astusid Oduvantšikud ning tantsurühm Pilleriin koos kapelliga Jauram. Pilli- ja laululugudel lasi veel kõlada Merle Soonbergi pereansambel Otepäält. Silmailu pakkus tantsuklub iKadri Lepassoni juhendamisel.Kandlemees Ilmar Tiideberg pani oma kaunite kandlehelidega päevale kena punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles