Raudteel algab remont

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni diiselrong Valga jaamas
Elroni diiselrong Valga jaamas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldavale Elronile toob sügis kaasa raudteeremonditöödest tingitud ümberkorraldusi.

Taristuomanik AS Eesti Raudtee remondib plaani kohaselt 3. septembrist novembri lõpuni raudteelõike Tallinna-Tartu liinil. Kavas on remont Pedja–Jõgeva jaama vahel ja Pedja, Jõgeva ning Kärkna peateedel. Kapitaalremondi käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis: ballast, rööpad, liiprid. Vajadusel laiendatakse muldkeha, suurendatakse kandevõimet ja remonditakse ülesõidukohad.

Töid püütakse teha nii, et neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus, kolmel päeval nädalas (T, N, L) asendatakse reeglina päevased rongid osaliselt bussidega lõigul Vägeva–Jõgeva või Vägeva–Tartu. Hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti teenindatakse osaliselt bussidega reise Tartu–Tallinn 213, 015, 215, 017, 217 ja Tallinn–Tartu 012, 212, 014, 214, 016. Kõik teised reisid toimuvad rongidega. Osaliselt bussidega teenindatavatele reisidele kehtivad tavapärasest soodsamad hinnad, samuti saab soetada soodushinnaga perioodipileteid.

Tulenevalt remonttöödest muutuvad sel perioodil nii Tallinna–Tartu, Tartu–Valga, Tartu–Koidula–Piusa ja Tallinna–Aegviidu rongide sõiduplaanid, samuti on väiksemaid muudatusi Tallinna–Pääsküla liinil ja edelasuuna õhtuste väljumiste sõidugraafikutes.

Nii Tartus kui Tallinnas muutuvad ka rongide saabumis- ja väljumisteed. Asendusbusside peatused asuvad rongipeatuste juures ning märgitakse spetsiaalse tahvliga.

Bussiga teenindatakse kõiki peatusi, kus vastavalt ekspress- või tavaliini rongid peatuvad. Erand on Pedja, kus kokkuleppel maavalitsusega on reisijate paremaks teenindamiseks viidud bussipeatuse asukoht üle Vaimastvere asulasse.

Asendusbussid on niinimetatud turismibussi tüüpi, mis tähendab, et bussi all olevasse pagasiruumi on võimalik paigutada lapsevankrid (kokkupanduna), jalgratastega reisijatel palub Elron valida reis, mida teenindab täies ulatuses rong.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles