Peaminister rõhutas koostöö olulisust sigade katku vastu võitlemisel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ja maaeluminister Urmas Kruuse kohtusid täna seakasvatajatega, et kuulata ära nende ettepanekud sektori olukorra parandamiseks, sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks ja tagajärgede likvideerimiseks.

«Arutasime muresid, mis seakasvatajad välja tõid. Ametkonnad eesotsas maaeluministeeriumiga peavad tegema kõik võimaliku, et sigade Aafrika katku levikust mõjutatud seakasvatajatel aidata raskest olukorrast välja tulla,» ütles peaminister.

«Selge on, et sigade Aafrika katku vastu on võimalik saada ainult seakasvatajate ja riigi tihedas koostöös,» ütles Rõivas.

Kohtumisel lepiti kokku toetusmeetmete  üle vaatamine ja katku leviku tõkestamise võimalik kiirendamine.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile. Iga loomapidaja peab rakendama bioohutusmeetmeid, et oma loomi taudi eest kaitsta.

Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee. Jooksvat infot edastatakse Veterinaar- ja Toiduameti Twitteri kontol https://twitter.com/VTA_agri.

Seakasvatajate esindajate pool osalesid kohtumisel Urmas Laht, Raul Maripuu, Indrek Klammer, Teet Soorm, Olle Horm ja Raivo Laanemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles