Päästjatel oli töine päev

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustreeriv.
Lõke. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Teisipäeval, 25. augustil kl 15.25 teatati häirekeskusele, et Valgas Tähe tänavas asuva viiekorruselise kortermaja trepikojas on tundu suitsulõhna ja vingu.

Sündmuskohale saabunud päästjad asusid otsima võimalikku põlengukohta ning sisenedes akna kaudu kolmanda korruse korterisse selgitasid välja, et seal oli jäetud toit pliidile. Kõrbenud toit eemaldati pliidilt ning ruumide ventileerimiseks avati aknad.

Suitsuandurit korteris ei olnud. Päästeamet tuletab järjekordselt meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta – võib juhtuda, et kasutuskõlbmatuks muutub lisaks toidule kogu eluase.

Kell 18.27 said päästjad väljakutse Valgamaale Puka valda Purtsi külla, kus alajaama juures oli süttinud kulu. Päästjad kustutasid põlengu 200ruutmeetrisel alal kululuudade ja veega.

Kell 21.25 kutsuti päästjad Karula valda Kaagjärve külla, kus pargis tehtava lõkke ümber oli palju niitmata kuiva heina ja lõkke juures ei olnud esmaseid kustutusvahendeid. Päästjad kustutasid lõkke ja selgitasid ohutu tuletegemise nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles