Spordinädal kaasab Valgamaal kuraditosin kooli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis spordinädalat koordineeriva liikumisharrastuse katusorganisatsiooni Ühendus Sport Kõigile presidendi Gunnar Krafti sõnul on väga positiivne, et Euroopa Liidu institutsioonides pööratakse liikumisharrastusele aina enam tähelepanu.
Eestis spordinädalat koordineeriva liikumisharrastuse katusorganisatsiooni Ühendus Sport Kõigile presidendi Gunnar Krafti sõnul on väga positiivne, et Euroopa Liidu institutsioonides pööratakse liikumisharrastusele aina enam tähelepanu. Foto: OLIVER MATKUR/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu 7.–13. septembrini leiab esimest korda aset üleeuroopaline spordinädal. Eestis on kampaania peamiseks sihtgrupiks tänavu valitud kooliealised noored. Nädala eesmärk on pakkuda neist võimalikult paljudele toredaid ja positiivseid liikumisega seotud kogemusi.

Uuringud näitavad, et Eesti lapsed liiguvad piisavalt 8. eluaastani, kuid kooliealistest noortest tegeleb spordi ja liikumisega vähemalt tund aega päevas vaid 27% poistest ja 13% tüdrukutest. Vähene kehaline aktiivsus on üks põhjustest, miks rasvunud laste arv aastatel 2003–2012 ligi kuuekordistunud on.

Eestis spordinädalat koordineeriva liikumisharrastuse katusorganisatsiooni Ühendus Sport Kõigile presidendi Gunnar Krafti sõnul on väga positiivne, et Euroopa Liidu institutsioonides pööratakse liikumisharrastusele aina enam tähelepanu. «Spordinädala algatus kinnitab, et riikide valitsuste tasemel ollakse teadlikumad liikumisharrastuse positiivsest mõjust rahva tervisele, töövõimele ja kindlasti ka heaolule ja meeleolule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles