Suurvõistlusel osaleb ka Valga noormees

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis MMil: Riho Rannikmaa (vasakult), Toomas Braun, Kai Pähkel, Meelis Höövelson, Xsander Solbaja, Pathricia Matso, Oliver Valdre, Riho Mäe
ja Kaido Höövelson. Pildilt puudub Mari-Liis Mihkelson.
Eesti koondis MMil: Riho Rannikmaa (vasakult), Toomas Braun, Kai Pähkel, Meelis Höövelson, Xsander Solbaja, Pathricia Matso, Oliver Valdre, Riho Mäe ja Kaido Höövelson. Pildilt puudub Mari-Liis Mihkelson. Foto: Eesti Sumoliit

Rahvusvahelise Sumoföderatsiooni (IFS) 2015. aasta võistluskalender kulmineerub sel nädalal sumo MMiga, mis pakub eri riikide amatöörsumo tippudele võimaluse omavahel konkureerida ning nautida riikide piire ületavat ühtsust ja sõprust.

Käesoleval aastal peetakse sumo MM Sakai Ohama pargi sumohallis. Võistlustel osalevad sportlased ja ametnikud enam kui 30 riigist.

IFS hakkab tootma oma ametliku kodulehe kaudu sellest sündmusest otseülekandeid, kutsudes kõiki sumofänne ja toetaja nautima sütitavaid heitlusi.

Laupäeval, 29. augustil leiab aset 13. juunioride sumo MM. Eestit esindab teiste seas võistkondlikul turniiril Valga noormees Xsander Solbaja SKst Sumotori. Lisaks temale kuuluvad Eesti võistkonda Oliver Valdre SKst Sakura, kes teeb kaasa ka üle 100 kilogrammi kaaluvate juunioride individuaalses konkurentsis, ja samuti Sakura eest võistlev Toomas Braun, kes võistleb individuaalselt ka absoluutkategoorias.

Samal päeval leiab aset 5. naisjuunioride sumo MM.

Pühapäeval aga saab teoks 20. sumo MM. Võistkondlikul turniiril kuulub taas Eesti esinduse ridadesse ka Xsander Solbaja. Lisaks talle kuuluvad võistkonda Meelis Höövelson spordiklubist Eesti Karud, Toomas Braun ja Oliver Valdre. Braun võistleb pühapäeval inidividuaalselt ka üle 115 kilogrammi kaaluvate ja Höövelson absoluutkategooria võistlejate seas.

Samal päeval peetakse ka 11. naiste sumo MM.

Võistkonna esindaja on Kaido Höövelson, treenerid Riho Mäe ja Riho Rannikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles