Väikese küla olustik talletatakse filmikaadritesse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hummuli valla Alamõisa küla elanikes tekitas kindlasti omajagu elevust, kui võttegrupp nõukaaegse kortermaja hoovis uue Eesti tragikomöödia tarbeks võtteid filmis. Ajas justkui seiskunud külakese keskus on nagu loodud 90ndate olustiku kujutamiseks. Võtted toimusid maja ühes korteris, hoovil ja maanteel. Pühapäeval, 23.augustil oli filmi viimane võttepäev Valgamaal.

Filmis «Päevad, mis ajasid segadusse» kujutataksegi 90ndate Eestit sellisena, nagu paljud meist seda mäletavad. Samas erineb see sama ajajärku kujutavatest teistest Eesti filmidest selle poolest, et filmis on rohkem inimlikku mõõdet, see on tavaliste, lihtsate inimeste lugu.

«Päevad, mis asjasid segaduse» on lugu 1997. aasta suvest. Pingelised ja jaburad üksteisele järgnevad sündmused panevad 27aastase Allari, väikelinnast pärit noormehe, oma elu üle tõsiselt mõtlema. Filmis ei puudu ka armulugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles