Golfimängijad võistlevad Otepääl

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf. Pilt on illustreeriv
Golf. Pilt on illustreeriv Foto: Viktor Burkivski

Pühapäeval, 23. augustil võisteldakse Otepää golfiklubis juba viiendat korda Tartu Ülikooli rektori karikale golfis.

Traditsioonilist karikavõistlust peetakse lahtise turniirina. Lisaks ülikooli vilistlastele, üliõpilastele ja õppejõududele oodatakse Lõuna-Eesti kuppelmaastike vahele võistlema kõiki võitlushingega golfimängijad.

«2014. aastast oleme turniirile palunud ka Baltikumi ja Põhjamaade partnerülikoolide rektorid ning sel aastal ka Eestis asuvad suursaadikud, et anda üritusele rahvusvahelist mõõdet ja arendada suhteid vabas sportlikus õhustikus,» rääkis Tartu Ülikooli turunduse peaspetsialist Teele Arak.

Arak lisas, et kuna sport on läbi aegade inimesi ühendanud, võiks golfiturniir olla koht, kus tugevdada ülikooliaegseid suhteid ja luua uusi.

Turniiri avab Tartu Ülikooli rektor professor Volli Kalm.

Võistelda saab nii individuaalses kui ka võistkondlikus arvestuses. Individuaalklassid jagunevad meeste ja naiste arvestuses tugevusklassi järgi. Tartu Ülikooli vilistlased ja üliõpilased saavad osaleda ka võistkondlikus arvestuses, mis määratakse teaduskonna alusel.

Autasustatakse iga võistlusklassi kaht paremat mängijat, teaduskondade vahelise võistluse võitjavõistkonda ja erivõistluste võitjaid. Parim teaduskond ning individuaalarvestuse parima mehe ja naise nimi graveeritakse TÜ rektori rändkarikale.

Traditsioon sai alguse 2011. aastal ning esimesed kolm aastat oli golfiturniir suletud võistlus ainult TÜ vilistlastele, tudengitele ja TÜga seotud inimestele. Eelmisel aastal, kui turniir oli esimest korda lahtine, võttis TÜ rektoriga golfis mõõtu pea sada osalejat, sealhulgas ka seitse kodu- ning välismaiste ülikoolide rektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles