Kõrge kaabuga härra vaim näitab ennast Hellenurme mail siiani

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme mõisaparki jääb sündmust meenutama mälestuspuu – hall nulg. Selle istutamise au osaliseks said Riho Västrik (vasakult), Kalev Lõhmus ja Erki Tammiksaar.
Hellenurme mõisaparki jääb sündmust meenutama mälestuspuu – hall nulg. Selle istutamise au osaliseks said Riho Västrik (vasakult), Kalev Lõhmus ja Erki Tammiksaar. Foto: Sirje Lemmik

Hellenurme mõisapargis tähistas kohalik kogukond tuntud Hellenurme mõisniku, maadeuurija, ornitoloogi, põllumajandus- ja loodusteadlase Alexander Theodor von Middendorffi 200. sünniaastapäeva. Rahvasuu räägib, et kuulsa mõisahärra vaim jälgib kohalike tegemisi siiani.

Middendorff jättis nii uurimisretkede kui põllumajandusteadlasena sügava jälje mitte ainult Eesti, vaid kogu maailma ajalukku. «Kuigi ta ei sündinud Eestimaal, saame teda pidada meie kandi suurkujuks, sest oma 78 eluaastast pea pool elas ta Hellenurmes,» sõnas Palupera vallavanem Terje Korss meenutuspäeva avades.

Hellenurme mõisaparki ja kompleksi ning Middendorffi elu ja tegemisi tutvustas kohaletulnutele kohalik giid, 48 aastat õpetajaametit pidanud Maire Lemberg. «Middendorff oli baltisakslasest isa ja eestlannast ema järeltulija, kes sai hariduse Peterburis. Hiljem õppis Tartu Ülikoolis meditsiini ja tudeeris pärast veel Berliinis, Erlangenis, Viinis ja Breslaus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles