GALERII: Heategevuslik perepäev aitab kooliteed alustada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik perepäev Kivimäe turismitalus
Heategevuslik perepäev Kivimäe turismitalus Foto: Tiit Juus

Helme valla lapsed koos vanematega lustisid taasiseseisvumispäeval Kivimäe turismitalus perepäeval. Näha sai teatrietendust, proovida õnneloosi, meisterdada töötubades ning keha kinnitada kohvikus.

«Heategevusliku perepäeva idee käisid Helme valla lapsevanemad välja juba eelmisel aastal ning sel aastal tegi lapsevanem Ants-Mikosthar Müür mulle ettepaneku see läbi viia.Võtsin pakkumise vastu ja neljapäeval saigi see teoks,» rääkis perepäeva korraldanud pereema, Valgamaa lasterikaste perede ühingu liige Jane Juus.

Perepäeva eesmärk oli koguda toetust Helme valla lasteaiale ja koolidele õppevahendite ostuks.

Õnneloosis sai iga soovija oma õnne proovile panna. Töötas kohvik, kus müüdi sümboolse hinnaga pannkooke, morssi ja kohvi.

«Heino Seljamaa lõbus teatrietendus pani naerma nii väikese kui ka suure perepäevalise. Ergo bändi muusika saatel said soovijad jalga keerutada,» rääkis Juus. Lapsed said erinevates töötubades meisterdada  ning emadele-isadele oli avatud tervisetuba, kus  tutvustati looduslikke tooteid ning magnetehteid, mis aitavad parandada tervist. Kellel huvi, sai neid tooted endale ka kaasa osta.

Õnneloosi ja kohvikutööga koguti ligemale 200 eurot. Annetuse tegi ka üks eraisikust annetaja, kes andis toetuseks 500 eurot. «Kogusimegi perepäeval ligemale 700 eurot, mida saame kasutada õppevahendite soetamiseks. Nüüd ootame kooli ja lasteaia juhtkonna poolt nimekirju, milliseid vahendeid neil vaja oleks, siis asume neid asju ostma,» rääkis Juus edaspidisest tegevusest.

Juusi sõnul sai juba perepäeval Ala koolile ja Ritsu lasteaed-algkoolile üle antud toetajate poolt kingitud Jänku-Jussi loodusevihikud ning Rahamaa mängu juhendid ja meened. Üritusele panid oma õla alla toetajad üle Eesti. «Nende annetatud asjadega sai avatud õnneloos ja kohvik,» täpsustas Juus. "Täname kõiki toetajaid ja abilisi, tänu kellele perepäev hästi korda läks."

Perepäeva korraldanud meeskond jäi üritusega igati rahule ja kokku sai lepitud ka järgmine toimumise kuupäev.

«Tahame selle ürituse muuta traditsiooniliseks, et selle abil kaasa aidata laste arengule. Kui leidub veel neid, kes soovivad anda oma panuse Helme laste toetamiseks, võtku julgelt ühendust ürituse korraldajaga,» sõnas Juus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles