Valgamaal peab elu jätma vähemalt 800 metssiga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katk on tapnud suure hulga metssigu.
Katk on tapnud suure hulga metssigu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Keskkonnaameti peadirektor kehtestas algavaks jahihooajaks metssigade küttimisele täpsemad juhised, samuti lubatakse aju- ja koerajahi pidamine metssigadele ka taudi leviku piirkondades.

«Keskkonnaamet on oma otsustes põllumehi toetanud. Eelmisel jahihooajal oli eesmärk vältida metssigade liikuma ajamist taudi nakatunud piirkondades, et anda seakasvatajatele rohkem aega katku vastu valmistuda ning pidurdada seeläbi seakatku levikut kodusigadele. Kahjuks on katk jõudnud ka kodusigadeni, mistõttu sel hooajal tuleb rohkem metssigu küttida, et haigusetekitaja levikut pidurdada,» lausus ameti peadirektor Andres Onemar.

Tema hinnangul on kõige olulisem edu saavutamise eeldus hea koostöö jahimeestega ja nende operatiivne info nii kütitud kui katku surnud sigade arvukuse kohta, mille alusel saab vajadusel korrigeerida küttimismahtusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles