Valgas saab kaasa elada Balti Keti velotuurile

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu möödub 60 aastat esimesest Balti riikide ühisest velotuurist. 1955. aastal alguse saanud traditsioon katkes 1987, kuid aastal 2011 taaselustati see Balti Keti velotuurina, tähistamaks ajaloolist sündmust. Uue nime all sõidetakse viiendat korda.

Kolmapäeval, 19. augusti pealelõunal oli kõigil võimalus kaasa elada velotuuri II etapi finišile Valgas Raja tänaval, Rimi ja Selveri kaubanduskeskuste vahelisel alal. Sõidu paremaks jälgimiseks oli Selveri ostukeskuse parklasse paigaldatud LED-ekraan.

Balti Keti velotuur on Rahvusvahelise Jalgratturite Liidu (UCI) 2.2 kategooria võistlus, mis koosneb kolmest etapist. Tänavusele tuurile anti start 18. augustil Tallinnas, kust nad sõitsid läbi Saku, Rapla ja Vändra Pärnusse. Kolmapäeval starditi suvepealinnast läbi Paikuse, Kilingi-Nõmme, Abja-Paluoja, Karksi-Nuia ja Tõrva ning finišeeriti Valgas, et neljapäeval jätkata. Hommikul kell 10.00 starditakse Valgast Läti poole, sõidetakse Smiltene, Strenci ja Valka kaudu Eestisse tagasi, finiši oletatav aeg on 13.51 Rimi juures. Distantsi pikkuseks 180 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles