Pildid: Valgas süttis suur elumaja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 19. augustil kella 17.16 ajal sai häirekeskus teate elumaja põlengust Valga kesklinnas. Teate kohaselt põles Vabaduse 35 asuv kahekordne puumaja.

Kui teataja ütles, et põleb maja 1. korrus ja leeke näha ei ole, siis tegelikkuses osutus olukord märksa tõsisemaks. Maja põles Valga komando päästjate saabudes lahtise leegiga ning tules oli ka teine korrus. Kohale saabusid ka Valga kiirabi ja politsei, sealhulgas rattavõistlusega seoses linnas viibinud motopolitsei.

Praeguseks majas enam leeke näha pole ning sealt ei tõuse enam ka kuigivõrd suitsu. Käivad järelkustutustööd.

Päästetööde käiku lihtsustas see, et läheduses asub tuletõrjehüdrant. Seda läks päästjatel ka vaja, kuigi kohal oli ka Valga komando paakauto.

Üks sündmuskohal viibinud vanem proua teadis rääkida, et põleng sai alguse korterist, kus inimesed alkoholi tarbisid. Tema teada pääses mitu inimest korterist akna kaudu välja. "Üks jookseb siin poolpaljalt ringi." Kas aga keegi ka põlevasse korterisse võis jääda, naine öelda ei osanud.

Naabermaja elanik lisas, et majast pääses välja kolm inimest. Kuigi õhus oli ka võimalus, et üks inimene põlevasse majja võis jääda, praegustel andmetel seda õnneks siiski ei juhtunud. Praeguseks on ka kiirabi sündmuskohalt lahkunud.

Põlengu tõttu oli Valgas Vabaduse ning Laia tänava ja Jaama puiestee ristmiku piirkonnas veidi häiritud ka liiklus. Vabaduse tänaval sulges politsei ühes sõidusunnas liikluse Jaama puiesteest kuni Müllersoni ärimaja juures oleva õuealani täielikult.

Kell 18.35 rääkis päästetööde juht Valgamaalsele, et järelkustutustööd on lõppenud. Kokku toimetati tema kinnitusel kiirabiga Valga haiglasse tervisekontrolli neli inimest. Täpsemat infot nende tervisliku seisundi kohta päästetööde juht anda ei osanud.

Millest tuli täpsemalt lahti läks, pole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles