Seakasvatajad saavad toetust taotleda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuni 31. augustini saavad seakasvatajad taotleda PRIA vahendusel toetusi investeeringuteks bioohutusmeetmetesse või seakasvatussektorist väljumiseks. Kokku on kahe toetusmeetme eelarves 12,7 miljonit eurot.

«Seoses sigade Aafrika katku levikust tingitud keerulise olukorraga avati erakorraliselt Eesti maaelu arengukava 2014–2020 kahe meetme taotlusvoorud, mis on suunatud spetsiaalselt seakasvatajatele,» ütles maaelu arengu osakonna juhataja Marko Gorban. «Toetust saab taotleda investeeringuteks bioohutusmeetmetesse või majandustegevuse ümberkorraldamiseks seakasvatussektorist väljumisel.»

Eile avatud erakorralistes taotlusvoorudes võib toetust taotleda ettevõtja, kes on 2015. aastal tegelenud seakasvatusega, on esitanud PRIA-le 2015. aasta 1. juuli seisuga loomatauditõrje seaduse kohaselt majandustegevusteate sigade pidamisega tegelemise kohta ning vastab ka muudele vastava meetme nõuetele.

Kui toetust taotletakse bioohutusnõuete täitmiseks või tõhustamiseks tehtavale investeeringule, peab taotlus enne PRIA-le esitamist olema kooskõlastatud veterinaar- ja toiduametiga, kes annab kinnituse, et kavandatav investeering on suunatud bioohutusmeetmete ja abinõude täitmisele või tõhustamisele.

Kui taotleja tahab toetust investeeringuteks muudes põllumajandusvaldkondades, peab ta lõpetama seakasvatusega tegelemise. Seakasvatusega tegelemise lõpetamise tähtaega pikendatakse võrreldes algse 1. septembri tähtajaga 31. detsembrini.

«Kuna ilmnenud on turutõrked sigade realiseerimisel, siis muudame määrust ja pikendame seakasvatusega tegelemise lõpptähtaega 31. detsembrini,» sõnas Gorban. «Kui sigade pidamist ei õnnestu lõpetata 1. septembriks, tuleb sellest kuupäevast alates siiski täita kõiki 1. septembrist kehtima hakkavaid karmimaid bioohutuse nõudeid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles