Valgas viiendalt korruselt alla kukkunud tüdruk pääses haiglast koju

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikum
Tartu Ülikooli Kliinikum Foto: arhiiv

Tartu Ülikooli kliinikumi esindaja Helen Kaju andis täna teada, et Valgas eelmisel nädalal viienda korruse aknast alla kukkunud kuueaastane tüdruk on haiglast koju lubatud.

Häirekeskus sai teate, et Valgas Pikal tänaval kukkus viienda korruse aknast alla kuueaastane laps, 10. augustil. Laps toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Valga politsei alustas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina kinnitusel kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis puudutab raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest. "Selle eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega," täpsustas Kostina Valgamaalasele.

Esmased menetlustoimingud viitavad Kostina sõnul sellele, et tüdruk võis toetuda sääsevõrgule, mille tulemusel võrk purunes ning laps kukkus välja. Nagu ta eile kinnitas, saab lisaandmeid mainitud kriminaalmenetluste kohta avaldada, kui kohtueelne menetlus viiakse lõpule. «Praegu on need asjad veel eeluurimises.»

Vanemaealine vene proua, kes elas trepikojas, kus õnnetus juhtus, rääkis päev pärast õnnetust, et tema teada on tüdrukul õlg murtud või paigast ära. Muud ei teadnud ta lapse seisundist midagi.

Kuigi proua ise õnnetust pealt ei näinud, teab ta õnnetusse sattunud tüdrukut. «Peale tema on peres veel kaks last. Ega nad siin ei ela, vaid olid juba mõnda aega vanaemal külas. Kodu on neil kusagil Tallinna kandis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles