Valga noorteni jõuavad teadmised New Yorgi tänavatantsust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JJ-Street Crew liikmed Kerttu Luik (vasakult), Mari Venski)ja Joel Juht New Yorgis
JJ-Street Crew liikmed Kerttu Luik (vasakult), Mari Venski)ja Joel Juht New Yorgis Foto: Erakogu

Sügisest alustab JJ-Street tantsukool värsket hooaega Valgas ning kõiki suuremaid ja väiksemaid ootab trennidesse Mari Venski, kes õppis suve jooksul tänavatantsu New Yorgis, hiphopi sünnilinnas.

Juba väiksest peale oli Mari unistus sõita teisele poole ookeani: USAsse, New Yorki. Unelmate reis sai teoks aga varem, kui ta seda arvas – tänu oma treenerile Joel Juhtile, kes viis JJ-Street Crew kolm liiget hiphopikultuuri sünnimaale. Kui tavaliselt lähevad paljud inimesed sinna turismireisile, siis Eesti tänavatantsijad asusid kohe asja juurde, et näha oma silmaga neid, kellele tänavatants on sama loogiline kui eestlastele rahvatants.

«Selleks, et anda noortele edasi tänavakultuuri olemust realistlikult ja kvaliteetselt, tuleb oma silmaga algusesse tagasi minna, » kinnitas Venski.

Loomulikult oli põnev näha kohta oma lemmikfilmist ning Broadway tantsustuudio treeninguid, kuid tõelisi pioneere tuli New Yorgis otsida kui nõela heinakuhjast. JJ-Street Crew liikme Mari Venski sõnul ei oleks ta kohanud tõelisi legende, kui tema treeneril poleks elutööga rajatud selline kontaktivõrgustik üle maailma.

Hoolimata suurepärasest reisikogemusest, ei võlunud Venskit võimalustemaa niivõrd palju kui Eesti, kuhu kuulub tema süda. Venski on veedunud, et just JJ-Street tantsukool on koht, kus noored saavad täide viia kõik oma unistused ning seda ka maailmatasemel.

«Uskumatu oli kuulda, et New Yorgis, kus on tantsumaailma lagi, peetakse JJ-Street tantsukooli inspiratsiooniks.» Selline tunnustus on Mari Venski sõnul tõestus, et alati pole vaja sõita Hollywoodi, vaid luua iseenda Hollywood siia Eestimaale.

Venski jätab uued salanipid trennisaali, kuid ütles, et tema õpilased saavad osa kõigest sellest, mis ta New Yorgis õppis. Nüüd on Venski pilt tantsumaastikust hoopis teine ja ta teab, et koos jõuab kaugemale, nähes New Yorgis tantsijaid, kes olid üksiküritajad. Eestis on aastatega kasvanud kokku suur JJ-Streeti tantsupere, kus toetatakse üksteist.

Valga tantsulõvisid ootab ees võimas hooaeg energiliste treeningute, uute teadmiste ja positiivse meeskonnaga. Septembris alustatakse suure hooga JJ-Street koolialguspeoga, kus näeb selliseid üllatusi, mida Valga siiani veel näinud pole.

Loomulikult ei puudu sel hooajal ka väljasõidud maailmatasemel tänavakultuuriüritustele ning kevadet kuulutab tänavatantsuetendus JJ-Street Streetshow. Mari Venski rõhutab, et Valgas saab uuel hooajal palju uusi mõtteid rakendatud ning ees ootavad põnevad esinemised ja võistlused.

JJ-Street Valga õpilased on Venski sõnul kõigest kahe aastaga teinud suurejoonelisi edusamme: vedanud eest koolituuri, esinenud mitmesuguste kavadega, astunud üles lavadel Ahhaa teaduskeskuses, Koolitantsul ja Nordea kontserdimajas ning toonud tulemusi võistlusel Koolilõpu Hip-Hop Jam. Nüüd ootab kohalik tantsukollektiiv uusi liikmeid juba 3. ja 7. septembril ning eestvedajad lubavad, et ukse taha ei jää mitte keegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles